Új termékek a kínálatban

Modern gasztronómiai alapanyagok

A gasztronómia töretlen fejlődése kétségtelenül begyűrűzött a háztartásokba, aminek köszönhetően a „molekuláris konyha” vagy a „fine dining” sokaknak már nem ismeretlen fogalmak. Vállalkozó szellemű vendégvárók lépést tartva a különböző főzőműsorokban látott ételkölteményekkel, igyekeznek ízvilágában és látványában is modern ételekkel előrukkolni, hiszen (majdnem) mindenki nyitott a kulináris élvezetetekre és szívesen kóstol új dolgokat, pláne ha nagyon jó néz ki.

Molekuláris gasztronómia


Sok esetben ezek elkészítéséhez olyan különleges alapanyagokra is szükségünk lehet, amit az áruházak polcain nem találunk meg. A kínálatunkban található Home Chef alapanyagok a spanyolországi Sosa gyár kis kiszerelésű termékei. Sosa Ingerdients termékeket szinte minden étterem konyháján és cukrászüzemekben megtalálunk, hiszen a séfek és cukrászok kedvelt alapanyaga, annyi különbséggel, hogy ott több kilós kiszereléseket láthatunk.


Sosa Ingredients Home Chef alapanyagok


Egy példát kiemelve, rendkívül egyszerű és különleges alapanyag az airbag" liszt, aminek fő jellemzője, hogy hő hatására megduzzad és a pattogatott kukoricához hasonló roppanós textúrát vesz fel.

Vállalkozóbb kedvűek kaviárt is készíthetnek, például gyümölcs püréből, agar-agar hozzáadásával. Az agar-agar fő jellemzője, hogy vegánok is fogyaszthatják, hiszen növényi eredetű zselésítő anyag. De ez csak egy a sok molekuláris alapanyagból, amik közül néhány már tényleg igényel némi szakmai képzettséget.

Agar Agar Home Chef

És még sok különlegesség taláható a kínálatban, mint például füst por, amivel füstölt ízt adhatunk ételeinknek, vagy a fizz por, amivel házilag készíthetünk szénsavas italtalbumin por macaronhoz, de nagy kedvencek a crispyk is, ami liofilizált gyümölcsből vagy zöldségből készült, roppanós textúrájú alapanyag, hihetetlenül intenzív ízzel.


Home Chef Sosa Ingredients


Share