Elsőként a Home Chef sertés ízű AirBagjére esett a választás

Alapanyagot teszteltünk - túrós csusza extra feltéttel

Kicsit több, mint egy hónapja érhető el webáruházunkban a Home Chef gasztronómiai alapanyag választéka, ami a spanyol Sosa gyár nagykonyhai termékeikenk kis kiszerelésű, kifejezetten háztartási felhasználásra szánt termékcsaládja. 

Az eltelt bő egy hónapban volt szerencsénk megtapasztalni, hogy ezekre a termékekre igenis van érdeklődés, egyre több a vállalkozó szellemű kukta, akik otthon kisérleteznek és nem zárkóznak el a modern konyha új ízeitől, textúráitól és ezek izgalmas kombinációitól.

Mi legelőször egy nagyon egyszerű, mindenki által könnyen szerrel elkészíthető ételt teszteltünk, választásunk a túrós csuszára esett. A különlegesség ebben az ételben a feltét volt, ugyanis a hagyományos sült szalonnakockák helyett a Home Chef sertés ízű airbagjét használtuk. 


Sosa Home Chef burgonya airbag


Ennek az anyagnak az a sajátossága, hogy forró olaj hatására a többszörösére duzzad és roppanós állagot vesz fel, ami a sertés ízesítésnek köszönhetően teljesen megegyezik a szalonna ízével. Az előnye, hogy miután az olaj felhevült, az airbag 10-15 másodperc alatt pattog ki és egy kis sózás után már tálalható is. Ez a video szemlélteti, hogy valóban nagyon fürgének kell lenni:
És tényleg nagyon roppanós lett! 

A tésztát kifőzés után megforgattam egy másik serpenyőben, amibe abból az olajból raktam, amiben az airbag készült, mert az is átvette a sertés ízt. A túrót a tejföllel összekevertem, a tésztára raktam és megszórtam az airbaggel.

Nekünk, akik szeretjük a hagyományos ízeket (is), nagyon ízlett és, amiért plusz elégedettek vagyunk, hogy az airbag néhány órával később is roppanós maradt, ellentéteben a szalonnával. Szintén előnye, hogy sokáig eláll és nagyon kevés kell belőle.

El tudom még képzelni krémlevesekhez, sztapacskához, tört burgonyához, de még egy párolt káposztát is meg lehet vele bolondítani. 


Share